Lezing Steve McCurry in Amsterdam

Naar aanleiding van zijn pas verschenen boek On Reading, zal op 1 november in Amsterdam een lezing plaatsvinden met de Amerikaanse fotograaf Steve McCurry. McCurry is vooral bekend door zijn foto van de Afghan Girl die in 1985 op de cover van de National Geographic verscheen.

 

McCurry reist als fotograaf de hele wereld af. Niet alleen om eeuwenoude tradities en culturen te fotograferen maar ook om conflicten en de hedendaagse cultuur vast te leggen. Zijn foto's onderscheiden zich door het menselijke element wat altijd het middelpunt vormt. Tevens is McCurry bekend van het fotograferen van mensen die met hun neus in de boeken verstopt zitten. Zijn laatste boek On Reading is een collectie van foto's van de afgelopen vier decennia waarin hij de kracht en de schoonheid van het geschreven woord laat zien.

 

De lezing van Steve McCurry zal plaatsvinden op dinsdag 1 november in People's Place in Amsterdam. Voor meer info en tickets, bezoek www.john-adams.nl/steve-mccurry

Write a comment

Comments: 0